Advertisement

Italyada Turk Koyu - İtalya'daki Türk Festivali neden artık yapılmıyor? : Kuzey i̇talya'da avusturya sınırına çok yakın olan moena köyünde kışın 3 bin olan nüfus, yazın 14 bine kadar çıkıyor.

Italyada Turk Koyu - İtalya'daki Türk Festivali neden artık yapılmıyor? : Kuzey i̇talya'da avusturya sınırına çok yakın olan moena köyünde kışın 3 bin olan nüfus, yazın 14 bine kadar çıkıyor.. Haber sitelerinde gezerken tesadüfen i̇talyada türkçe bilmeyen bir türk köyü olduğunu da öğrendik. İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü vardır. Kilometrelerce mesafeden, türkiye'yi hiç görmeden ''biz türk'üz'' diyen bir halk. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. İtalya'da manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da tanınan moena köyü'nün sakinleri, türkçe bilmiyorlar fakat.

Doğasıyla, güzel evleriyle herkesi kendine hayran bırakan bir yanı var moena'nın. Bu galeride, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü anlatılmaktadır. İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor. Bu köyün sakinleri kendilerini 323 yıldır la turchia (türk köyü) olarak. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy.

İtalyada Bir Türk Köyü ~ Türk Alemi
İtalyada Bir Türk Köyü ~ Türk Alemi from 4.bp.blogspot.com
İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, türkçe bilmiyor ama türklerin gelmelerini çok istiyor. Manzori dağları'nın eteğinde bir i̇talyan köyü ve bu köyün türk adet ve geleneklerine taparcasına sahip çıkan i̇talyan halkı… birazdan bahsedeceğim köyde. Hiç türkçe bilmedikleri halde 327 yıldır türk gibi yaşıyorlar. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar. 03 kasım 2015 tari̇hi̇mi̇zosmanlı tarihi. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy. İtalya`nın tarento bölgesi`nde bulunan köyün ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı.

La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve burası i̇talya'nın moena köyü.

La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve burası i̇talya'nın moena köyü. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, türkçe bilmiyor ama türklerin gelmelerini çok istiyor. Kuzey i̇talya'da avusturya sınırına çok yakın olan moena köyünde kışın 3 bin olan nüfus, yazın 14 bine kadar çıkıyor. Her yıl ağustos ayında düzenlenen karnavalda köylüler, türk milli kıyafetleri içerisinde, ellerinde ay yıldızlı. Furkan bozoğlu furkan bozoğlu • 48 тыс. İtalya'da manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da tanınan moena köyü'nün sakinleri, türkçe bilmiyorlar fakat. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü vardır. Kilometrelerce mesafeden, türkiye'yi hiç görmeden ''biz türk'üz'' diyen bir halk. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. İtalya'da bir türk köyü moena! Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar.

Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve burası i̇talya'nın moena köyü. Haber sitelerinde gezerken tesadüfen i̇talyada türkçe bilmeyen bir türk köyü olduğunu da öğrendik. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. Osmanlı bayrakları ve türk bayraklarıyla.

İtalya'daki Türk köyü: Moena - Resim 4
İtalya'daki Türk köyü: Moena - Resim 4 from i12.haber7.net
La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve burası i̇talya'nın moena köyü. Her yıl ağustos ayında düzenlenen karnavalda köylüler, türk milli kıyafetleri içerisinde, ellerinde ay yıldızlı. Gelin hep birlikte bu ilginç köyü yakından tanıyalım. Bu güzel haberi sizinlede paylaşmak istedim. Doğasıyla, güzel evleriyle herkesi kendine hayran bırakan bir yanı var moena'nın. İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü vardır. Moena, i̇talya'nın kuzeydoğusunda etrafı dağlarla çevrili sevimli bir köy. Atalarımızın viyana ziyaretleri anlaşılan i̇talyanlarıda.

Ama internette pek bir bilgiye rastlayamadık.

Moena, i̇talya'nın kuzeydoğusunda etrafı dağlarla çevrili sevimli bir köy. Hiç kimsenin türkçe bilmediği köyde, bölge halkı yine de türk olduğunu iddia ediyor. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. Kilometrelerce mesafeden, türkiye'yi hiç görmeden ''biz türk'üz'' diyen bir halk. Furkan bozoğlu furkan bozoğlu • 48 тыс. Tv'den duyduğum i̇talya'daki türk köyü moena'nın fazla uzakta olmadığını öğreniyoruz. Bu köyün sakinleri kendilerini 323 yıldır la turchia (türk köyü) olarak. Doğasıyla, güzel evleriyle herkesi kendine hayran bırakan bir yanı var moena'nın. Bu güzel haberi sizinlede paylaşmak istedim. Hiç türkçe bilmedikleri halde 327 yıldır türk gibi yaşıyorlar. İlk planımız insbruck üzerinden lichtenstein'a, oradan i̇sviçre'ye girmek şeklindeydi, şimdi lienz'den i̇talya'ya. İtalya'daki türk köyünden davet var. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor.

İtalya`nın tarento bölgesi`nde bulunan köyün ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı. 03 kasım 2015 tari̇hi̇mi̇zosmanlı tarihi. Haber sitelerinde gezerken tesadüfen i̇talyada türkçe bilmeyen bir türk köyü olduğunu da öğrendik. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor.

italyada-turkce-bilmeyen-turk-koyu-moena-fotograflari-7 ...
italyada-turkce-bilmeyen-turk-koyu-moena-fotograflari-7 ... from www.gelgez.net
İtalya'da bir türk köyü moena! Doğasıyla, güzel evleriyle herkesi kendine hayran bırakan bir yanı var moena'nın. Moena, i̇talya'nın kuzeydoğusunda etrafı dağlarla çevrili sevimli bir köy. Her yıl ağustos ayında düzenlenen karnavalda köylüler, türk milli kıyafetleri içerisinde, ellerinde ay yıldızlı. 03 kasım 2015 tari̇hi̇mi̇zosmanlı tarihi. Manzori dağları'nın eteğinde bir i̇talyan köyü ve bu köyün türk adet ve geleneklerine taparcasına sahip çıkan i̇talyan halkı… birazdan bahsedeceğim köyde. Hiç türkçe bilmedikleri halde 327 yıldır türk gibi yaşıyorlar. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır.

İtalya'nın manzori dağlarının eteğindeki tek türk köyü olan moena'daki köylüler;

03 kasım 2015 tari̇hi̇mi̇zosmanlı tarihi. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip. Moena, i̇talya'nın kuzeydoğusunda etrafı dağlarla çevrili sevimli bir köy. İtalya'daki türk köyünden davet var. Kilometrelerce mesafeden, türkiye'yi hiç görmeden ''biz türk'üz'' diyen bir halk. Ancak bu i̇talyan köyünün çok ilginç bir. Hiç türkçe bilmedikleri halde 327 yıldır türk gibi yaşıyorlar. İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor. Osmanlı bayrakları ve türk bayraklarıyla. İlk planımız insbruck üzerinden lichtenstein'a, oradan i̇sviçre'ye girmek şeklindeydi, şimdi lienz'den i̇talya'ya. Gelin hep birlikte bu ilginç köyü yakından tanıyalım. İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy.

İlk planımız insbruck üzerinden lichtenstein'a, oradan i̇sviçre'ye girmek şeklindeydi, şimdi lienz'den i̇talya'ya italya. Tv'den duyduğum i̇talya'daki türk köyü moena'nın fazla uzakta olmadığını öğreniyoruz.

Posting Komentar

0 Komentar